Motto:”Afacerile extraordinare nu au fost create de oameni extraordinari ci de oameni obisnuiti care au realizat lucruri extraordinare”
Intr-o lume in care numele de marci se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie si in care consumatorul este bulversat de atat de multe produse si promisiuni incat se afunda in confuzie si nehotarare poti sa castigi o pozitie sigura pe piata cu un nume de marca si sa te astepti sa pastrezi acea pozitie?
Eu cred ca protejarea numelui de marca si monitorizarea ulterioara a acestui nume de marca este unicul mod de a-ti castiga o pozitie sigura pe piata, pentru urmatoarele motive:

 

1. Pentru a-ti asigura succesul in viitor
Cei mai multi fondatori de firme cred ca succesul unei afaceri sta in succesul produsului pe care il vinde sau serviciului pe care il ofera, nefiind nevoie sa il protejeze sub un nume de marca.
A fost o vreme cand acest lucru era adevarat dar nu mai este valabil in zilele noastre deoarece daca un produs (serviciu) are succes poate fi copiat si oferit la un pret mult mai mic.
Eu chiar cred ca nu exista produs care sa nu poate fi copiat si oferit la un pret mult mic chiar si decat costul de productie.
Si atunci cum ne protejam munca?Cum ne castigam si ne consolidam pozitia in piata?
Simplu, prin inregistrarea numelui de marca.

 

2. Pentru ca iti doresti sa vina clientii la tine
Sa presupunem ca ai inceput o mica afacere si detii o mica companie.Cred ca petreci mult timp cautand clienti carora sa le vinzi produsele sau serviciile .Nu ai prefera sa vina ei la tine si sa ai posibilitatea de a-i accepta sau nu ?
Cu siguranta ca da.Cum poti sa faci acest lucru?
Doar convingand consumatorul ca produsul oferit de marca ta este chiar produsul de care au au nevoie si nu mai trebuie sa caute in alta parte.

 

3. Marca reprezinta ce simte clientul cand cumpara produsul tau
Definitia legala a marcii este urmatoarea: “Poate constitui marca orice semn susceptibil de reprezentare grafica, cum ar fi:cuvinte, inclusiv nume de persone, desene litere, cifre, elemente figurative, forme tridimensionale si in special forma produsului sau a amabalajului sau, culori, holograme, semnale sonore precum si orice combinatie a acestora cu conditia ca aceste semne sa permita a distinge produsele sau serviciile unei intreprinderi de cele ale altor intreprinderi.”
Deci, din punct de vedere legal, marca reprezinta un semn distinctiv prin care se diferentiaza produsele/serviciile unuei intreprinderi de produsele si serviciile altei intreprinderi.
Dar marca reprezinta mecanismul prin care produsul sau serviciul d-voastra se identifica in mintea clientului si isi stabileste individualitatea.
Daca vrei, marca reprezinta ceea ce simte clientul in legatura cu afacerea ta.Daca nu simte nimic insemna ca oferi o marfa iar singurul criteriu de alegere al marfii este pretul.

 

4.M-am convins! De ce sa o mai si monitorizez?
Daca intr-o zi cineva iti arata certificatul de marca si iti va interzice sa iti sa mai comercializezi produsele, ce faci?
Nu te vei, speria, vei arata certificatul tau de marca (pentru ca acum esti convins acum ca ai nevoie de inregistrarea numelui de marca) si vei continua sa comercializezi.
Este posibil sa fie intregistrare doua marci avand aceeasi denumire?
Potrivit legii, da, iar eu cred ca nu vrei sa iti cheltui profitul obtinut greu in litigii si sa ai emotii ca ai putea pierde marca.

5. Cum inregistrezi marca?
Site-ul www.inregistraremarca.com este singurul site din Romania care iti ofera consultanta pentru inregistrare marca.Platesti doar cat ai nevoie.

Av. Gabriel Dragomir

Distribuie in Social Media...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn