Gabriel Dragomir

Marca înregistrată este necesară pentru creșterea vânzărilor și dezvoltarea business-ului

Scopul oricărui brand nu este de a intra în mintea consumatorului ci de a rămâne. Dacă acesta este scopul, atunci marca înregistrată este mijlocul prin care scopul poate fi atins. Este adevărat că lumea contemporană este plină de mărci și de promisiuni dar unica modalitate prin care poți câștiga o poziție clară în mintea clientului și o cotă de piață este marca înregistrată. Fară marcă înregistrată produsul tău este o marfă iar singura modalitate de diferențiere este prețul.

     Diferențierea prin marca înregistrată

 

     Deosebirea prin marcă a produselor sau serviciilor oferite de alte produse sau servicii similare este importanta din două motive:

             1.Marca este principalul mijloc de atragere al consumatorului

             2.Individualizarea produsului sau serviciului prin marcă apară business-ul de actele de concurență neloială

                Marca este mai mult decât un instrument care ajută la  deosebirea produselor sau serviciilor unei întreprinderi  de cele ale altei întreprinderi, marca reprezintă:

  •                  cartea de vizita a întreprinderii,
  •                  sursa de informare a consumatorului,
  •                   instrumentul de publicitate dar și
  •                   mijlocul prin care întreprinderea îți recuperează investițiile făcute în calitate.

          Marca  este necesară pentru dezvoltarea business-ului

 

Există mulți antreprenori care cred că succesul unei afaceri stă în succesul produsului pe care îl vinde sau serviciului pe care îl oferă, nefiind nevoie sa il protejeze sub marcă.   A fost o vreme când acest lucru era adevărat dar nu mai este valabil în zilele noastre deoarece dacă un produs sau serviciu are succes,  poate fi copiat și oferit la un preț mult mai mic. Poți concura cu succes când alții oferă la un preț mult mai mic ceea ce vinzi tu?

Dacă răspunsul la întrebarea de mai sus este afrmativ, te întreb: Cum îți protejezi munca? Cum îți câștigi și consolidezi poziția în piață?  Cred că răspunsul este unul singur: prin înregistrarea numelui de marcă.

           Marca ajută la creşterea vânzărilor

 

Există studii efectuate de companiile de cercetare a piețelor care dovedesc faptul că marca inregistrată ajută la creșterea vânzărilor cu minim 3%. Dar nu la acestea vreau să ma refer. Vreau să înțelegi de ce marca ajută la creșterea vânzărilor.

Iată de ce:

                1. Marca reprezintă ce simte clientul când cumpară produsul tău

Marca reprezintă mecanismul prin care produsul sau serviciul tău se identifică în mintea clientului și își stabileste individualitatea. Deci, marca reprezintă ceea ce simte clientul în legatură cu afacerea ta. Dacă nu simte nimic însemna că tu oferi clientului o marfă. Acum e simplu: Ce se vinde mai bine o marcă sau o marfă?

                2. Marca reprezintă mecanismul prin care poți determina clienții să vină la tine

Cât timp petreci căutând clienți cărora să le vinzi produsele sau serviciile? Nu ai prefera ca o parte să vină ei la tine și să ai posibilitatea de a-i accepta sau nu? Răspunsul este evident.
Dacă ai reușit să convingi consumatorul că produsul sau serviciul oferit de marca ta este chiar produsul de care au nevoie și nu mai trebuie să caute în altă parte, vânzarea este ca și realizată. Gândește-te la marca ta preferată de ceai, cafea sau parfum. Ești dispus să o schimbi des sau o preferi?

              Ce reții

Investiția într-o marcă se justifică dacă vrei să crești vânzările și să dezvolți business-ul. Dacă am reușit să te fac să înțelegi motivele pentru care marca reprezintă un instrument util pentru afacerea ta atunci acest articol și-a atins scopul. Dacă ai nevoie de clarificări, scrie-mi voi fi bucuros să îți răspund.

 

 

              Av. Gabriel Dragomir