Înregistrare marcă europeană online

Abordarea pieţei europene fără protecţia legală a brandului prin serviciul  înregistrare marcă europeană online înseamnă ingnorarea avantajului tău competitiv și lipsa de protecţie a afacerii. Majoritatea companiilor care își desfăsoară activitatea în spaţiul economic încearcă să îşi menţină avantajul competitiv prin promovarea intensă a mărcilor şi comunicarea beneficiilor și atributelor mărcii.

1. Avantaje înregistrare marcă europeană

Principalul avantaj al înregistrării mărcii la EUIPO este acela că marca beneficiază de protecție în toate statele membre UE. În consecinţă, te poţi opune şi la o înregistrare naţională pentru o marcă similară. Aceasta nu reprezintă doar un avantaj competitiv, reprezintă o modalitate de înlăturare a confuziei din rândul consumatorilor, ceea ce într-o piață aglomerată înseamnă enorm.

Al doilea avantaj major este legat de costuri. Experiența a demonstrat că dacă ești o întreprindere din România și dorești intri pe piața unui stat membru UE, este mai rentabil să înregistrezi marca la nivel european, deoarece costul este mai redus decât înregistrarea mărcii în România și în țara în care vrei să intri iar oportunitățile de extindere sunt mult mai mari. De pildă, dacă vrei să vinzi un produs în Polonia dar ulterior acest produs este cerut și în Ungaria, inregistrarea europeană a mărcii îți permite abordarea imediată și a pieței din Ungaria.

2. Verificări anterioare depunerii cererii de înregistrare marcă europeană

Înainte de a proceda la depunerea cererii de marcă este necesară o cercetarea documentară online din cât mai multe surse posibile pentru a afla dacă există marci similare sau identice înregistrate la nivel european. În anul 2022 este absolut imposibil să fii în totalitate original, să nu fii influențat de brandurile pe care le-ai văzut în trecut sau să ai o idee absolut nouă.

            Această cercetare nu privește doar condițiile legale de înregistrare marcă europeană.  În prnicipal, cercetarea are ca obiectiv identificarea avantajul competitiv al brandului tău, Prin cercetare putem  descoperi dacă există branduri similare care ar putea crea confuzie în mintea clientului tău. Scopul principal al brandului tău este de pătrunde în mintea clientului și de a rămâne acolo iar acest scop este imposibil de atins dacî există branduri similare vechi de  care consumatorii sunt atrași.

4.Procedura de înregistrare marcă europeană online prin consultant în proprietate industrială

             În cadrul procedurii de înregistrare marcă online, ți-am explicat de ce este important să ai o imagine distinctivă care să te fixeze în mintea clientului. În esență, deoarece într-o piață europeană care include 50 milioane de consumatori a deveni brandul preferat este imposibil dacă nu ești distinctiv și memorabil.

            Procedura de inregistrare marcă europeană online se desfășoară exclusiv online, inclusiv în ceea ce privește semnarea contractului și delegarea mea ca reprezentant în fața EUIPO. Pentru a beneficia de procedura rapidă de înregistrare, trebuie ca taxele în valoare minimă de 850 euro să fie plătite o dată cu depunerea cererii sau imediat după.

             Eventualele erori  pot fi corectate într-un interval de două luni. Se poate întampla ca uneori să existe confuzii sau neclarități dar acestea vor fi lămurite în relația cu EUIPO. Important de știut rămâne faptul că refuzul unei mărci europene, nu înseamnă refuzul înregistrarii la nivelul național. Dacă o marcă a fost refuzată la înregistrare la nivel european ea poate fi înregistrată ca marcă la nivel național.

5.Cum înregistrezi o marcă la nivel european cu ajutorul meu?

Cea mai simplă, economică și rapidă formă de a mă contacta este este prin acest formular de contact. Voi fi bucuros să îți răspund.