Înregistrare marcă europeană online

Dacă ești hotârât să intri pe piața europeană și dorești să îți protejezi afacerea, atunci serviciul  prin înregistrare marcă europeană online te ajută să îți valorifici avantajul competitiv și să îți protejezi afacerea.

Principalul avantaj al înregistrării mărcii la nivel european este acela că marca beneficiază de protecție în toate statele membre UE.  Chiar și așa dacă dorești să intri pe piața doar dintr-un singur stat membru UE, merită să înregistrezi marca la nivel european, în toate statele membre UE deoarece costul este mult mai rezonabil. Înregistrarea mărcii în România și țara în care vrei să intri costă mai mult decât înregistrarea în toate țările membre UE.

Anterior depunerii cererii de marcă europeană

Înainte de a proceda la depunerea cererii de marcă fac o cercetarea documentară online pentru a afla dacă există marci similare sau identice înregistrate la nivel european. În anul 2021 este absolut imposibil să în totalitate original sau ca nimeni să nu aibă o ideea asemănătoare de brand.

            Această cercetare o fac în principal pentru a putea identifica avantajul competitiv al brandului tău, pentru a descoperi dacă există branduri similare care ar putea crea confuzie în mintea clientului tău. Scopul principal este de pătrunde în mintea clientului și de a rămâne, nu de a crea confuzie.

Procedura de înregistrare marcă europeană online

În cadrul procedurii de înregistrare marcă online ți-am explicat de ce este important să ai o imagine distinctivă care să te fixeze în mintea clientului. Într-o piață europeană care include 50 milioane de consumatori a deveni brandul preferat este imposibil dacă nu ești distinctiv și memorabil.

            Procedura de inregistrare marcă europeană online se desfășoară exclusiv online, inclusiv în ceea ce privește semnarea contractului și delegarea mea ca reprezentant în fața EUIPO. Pentru a beneficia de procedura rapidă de înregistrare, trebuie ca taxele în valoare minimă de 850 euro să fie plătite o dată cu depunerea cererii sau imediat după.

După depunerea cererii de înregistrare marcă europeană

             Dacă există erori acestea pot fi corectate într-un interval de două luni. Se poate întampla ca uneori să existe confuzii sau neclarități dar acestea vor fi lămurite în relația cu EUIPO. Important de știut rămâne faptul că refuzul unei mărci europene, nu înseamnă refuzul înregistrarii la nivelul național. Dacă o marcă a fost refuzată la înregistrare la nivel european ea poate fi înregistrată ca marcă la nivel național.

Cum înregistrezi o marcă la nivel european cu ajutorul meu?

Completează formularul de depunere cerere online sau scrie-mi prin unul din aplicațiile mobile sau rețelele de socializare. Voi fi bucuros să îți răspund.