Verificare Marcă OSIM

E necesară o verificare marcă OSIM înainte de începerea bussinessului?

           Marca reprezintă  mecanismul legal prin care brandul este protejat. Brandul reprezintă reputația afacerii tale. Dacă ești la început de drum și bugetul limitat nu îți permite să îți protejezi brandul prin înregistrarea mărcii, cel puțin o verificarea marcă OSIM ți-ar putea fi utilă.

           Toți antreprenorii de succes își protejeaza brandul prin înregistrarea mărcii.  Procedează astfel deoarece în timp au înțeles că pentru a avea succes trebuie să construiești un brand care să transmită încredere.

            Cea mai frecventă greșală a antreprenorilor începători este aceea de a considera brandul ca fiind un nume, un logo sau un slogan de care au timp să se ocupe în viitor. Când își dau seama că trebuie să își protejeze munca și investițiile prin înregistrarea mărcii, constată că brandul nu poate nu poate fi protejat prin înregistrare deoarece există denumiri similare sau identice deja protejate.

Verificare marcă OSIM - GRATUIT

               Dacă te afli în imposibillitatea de a-ți proteja brandul, poți realiza cel puțin o verificare marcă OSIM în mod gratuit  prin accesarea site-ului EUIPO sau TMVIEW.ORG

               Este necesară verificarea și dacă utilizezi brandul mod vizibil, pentru toata lumea.

                Potrivit art. 36 din legea 84/1998 titularul mărcii poate să interzică terților să folosească, în activitatea lor comercială, fără consimțământul său: un semn identic  sau asemănător cu marca (…) punerea în libera circulație, importul, exportul, punerea sub regim vamal suspensiv etc.

                     În consecintă fără o verificare marcă OSIM, este posibil să primești o notificare de la titularul mărcii anterioare prin care îți interzice să utilizezi denumirea comercială sau să pui în circulație produsele sau serviciile care poartă marca sa. Astfel, decizia pe care va trebui să o iei pentru a depăși această situație va fi una dificilă.

            Ca antreprenor prima sarcină este construirea brandului

                   Brandul  reprezintă afacerea ta în mintea clientului.  Deci,  brandul reprezintă ceea ce cumpără clientul.

             Cea mai bună definiție a brandului, pe care am citit-o eu, este: ”Brandul este un mix de atribute tangibile și intangibile, simbolizate într-o marcă și care, daca beneficiază de un management corect, creează și influențează valoarea unei afaceri”  Interbrand.

Gândirea: ”Dacă mi se cere să nu mai folosesc un nume, îl schimb”

            Flron Talpes, arăta într-unul din interviurile din FORBES că :Aspectele legale nu trebuie neglijate încă de la primii pași.Aceasta neglijență poate conduce la pierderi financiare substanțiale.

            Aceasta a utilizat numele AVX pentru un  program de antivirus. Compania AVX din SUA,  l-a dat în judecată iar în prezent softul se numește BITDEFENDER.  Cât a costat această schimbare? Bugetul de marketing care a fost cheltuit pentru plata onorariilor avocațiale

Cred ca pot pot fi găsite mule astfel de situații, dar nu acesta este scopul acestui articol. Scopul acestui articol este atins dacă acționezi inteligent și înveți din experientele altora, nu din propriile greșeli. Procedând la o verificare marcă OSIM poate fi primul pas către succes .