Înregistrare Marcă OSIM.Procedură Online

       Într-o lume care abundă de mărci și de promisiuni, serviciul înregistrare marcă OSIM își propune să fie mai mult decât oprocedură online pentru înregistrarea mărcii. Acest serviciu, își propune să te ajute să indentifici avantajul  competitiv al afacerii tale și să valorifici caracterul distictiv al mărcii pentru a obține mai mulți clienți. 

  Înregistrarea marcă OSIM este un serviciu de care ai nevoie deoarece reprezentarea mărcii trebuie să fie clară și precisă. Reprezentarea mărcii definește obiectul protecției conferite de înregistrare. În plus, descrierea, care poate însoți reprezentarea este un corolar al cerinței de claritate și precizie.

Pe de altă parte, este evident, că nu dorești să protejezi un semn care care să fie incapabil să realizeze diferențierea produselor sau serviciilor pe care le oferi de altele similare. Simpla noutate a semnului pe care dorești să îl protejezi prin marcă nu este suficientă pentru a concluziona clar în privința caracterului distinctiv.

 

Procedura de Înregistrare Marcă Online – Mai mult decât protecție, avantaj

Așadar, dacă dorești ca brandul tău să reprezinte un avantaj competitiv, să nu creeze confuzie în mintea clientului, primul pas este să alegi o imagine distinctivă și relevantă pentru piața în care activiezi. Într-o lume în care există atât de multe mărci și atât de multe promisiuni pentru consumatori dacă nu reușești să exprimi individualitatea brandului tău și să îi fixezi un loc în mintea clientului, atunci este greu spre imposibil de crezut că afacerea ta va câștiga o cotă importantă de piață și va rezista mult timp.

        Răspunsul la întrebarea dacă în cazul unui brand care are o denumire fantezistă este suficientă doar înregistrarea denumirii este negativ deoarece mintea umană reține mai usor imagini decât denumiri.

        Al doilea avantaj competitiv oferit de marcă este reprezentat de înregistrarea corectă a bunurilor sau serviciilor pe care le protejează. Despre corecta încadarea în clasele nisa am scris un articol pe care îl poți citi pentru a înțelege importanța clasificării.  Evident, nu este recomandabil să înregistrăm marca pentru toate clasele de produse sau servicii (după modelul CAEN) deoarece este foarte costisitor și nu ajută la fixarea imaginii în mintea clientului. De asemenea nu este recomandabilă nici înregistrarea mărcii pentru denumiri generice de produse sau servicii din același motiv, va fi greu de fixat în mintea consumatorului.

    Cred că ai reușit să înțelegi cel mai important lucru: serviciul înregistrare marcă OSIM își propune să creeze o legătură strânsă între afacerea protejată de marcă și consumator.

       Primul lucru pe care îl fac atunci când un client decide să colaboreze cu mine este să văd imaginea mărcii și să analizez caracterul său distinctiv. De exemplu, dacă un client dorește să înregistreze imaginea unui pește pentru produse din pește, este evident că o astfel de marcă este slab distinctivă în raport cu produsele similare și este imposibilă fixarea imaginii în mintea consumatorului. Asta nu înseammă că alegerea unei denumiri străine domeniului, cum este de exemplu ORANGE pentru servicii de telefonie mobilă, este o strategie câștigătoare fără niciun fel de efort dar este cel puțin mai reușită decât folosirea unor semne des utilizate în domeniul respectiv.

Strategia obținerii avantajului competitiv prin înregistrarea marcă OSIM

         În lumea mărcilor se folosește un clișeu, anume că: un grad mare de similaritate între semne compensează un grad mai redus de similaritate între produse. Cu alte cuvinte, cu cât imaginile mărcilor sunt mai asemănătoare, cu atât riscul de confuzie din parte consumatorului este mai mare. De aceea, este extrem de important ca imaginea mărcii să aibă în vedere imaginile mărcilor pentru produse sau servicii similare iar marca nou înregistratată să fie capabilă să realizeze distinctivitate.

        Al doilea lucru, la fel de important ca primul, este stabilirea clasei de servicii si produse pentru care înregistrez marca. Produsele sau serviciile trebuie să fie cât mai bine indentificate pentru a evita riscul de confuzie și asemănare în mintea consumatorului. Este important și pentru a evita opozițiile mărcilor similare sau identice dar cel mai important este identificarea produsului cu marca în mintea clientului.

Ce trebuie să faci dacă vrei să înregistrezi o marcă cu ajutorul meu?

         Să completezi formularul alăturat, după verificare putem discuta telefonic pentru a clarifica cea mai bună strategie.

         Dacă am reușit să te fac să înțelegi de ce trebuie să folosești serviciul înregistrare marcă OSIM și care sunt avantajele de care beneficiezi, atunci acest articol și-a atins scopul. Dacă ai întrebări, te rog să îmi scrii, voi fi bucuros să îți răspund!

Dacă dorești să înregistrezi o marcă, te rog să completezi formularul alăturat!Durează 1 minut iar verificarea existenței unor mărci similare este gratuită!